Wednesday, February 2, 2011

Waaaaa... Aku dah lambat nie....

"ish... dah pukul brapa nie...aku dah tekan alarm ker??"... Ha.. tu ler ayatnya biler aku tersedar dari tidur ku pagi nie...... Mak!!!!!.... dah kul 7.09 minit pagi nie.... Aku nak kena keje.... Nampak gayanye.. aku lambat la hari nie..... Aku punch card kul 7.30am tu.... Camner nak buat nie...(sambil aku terduduk dan fikir apa idea seterusnya..) maklumler baru bangun dan otak pun masih belum running lagi...  hehe.. tindakan seterusnya...aku capai hfon kesayangan aku... dengan pantasnya aku mencari nama bos aku... " bos.. saya masuk lambat sikit ari nie leh??" dan bos aku pun tanya ler naper?? Dengan muka yang tebalnya.. aku ngaku jer kat bos aku.. yang aku lambat bangun ari nie...agak-agaknya... apa bos aku akan jawap ekkk....... 
~
~
~
~
~
~
Bos aku kata... "Ok.. tapi sebelum kul 9 yer..." hehe... nasib baik bos aku bleh bawak bincang... kalau tak... mesti pagi2 lagi mood aku dah bertukar... tapi nak buat camner.. memang salah aku.... camner ler aku boleh tertido balik... failed btol ari nie... Malam tadi al kisahnya... Si buah hati.. pengarang jantung aku... si comel Zahra tu.. tak mau tido... sampai pagi... dia asyik main... dia asyik nak bergantung... "breast feed" ngan aku... naik letih aku dibuatnya...  Yang sebenarnya... aku dah terjaga biler alarm aku bebunyi kol 5.45am tu.... nak bangun... n Zahra menanggis lak... aku pun tak mau ler dia nanggis lama2... kuat2.... nanti kakak-kakaknya terbangun lak... aku pun elok jer baring layan dia menyusu... n sebab mengantuk sangat akibat tak cukup tidurr... aku pun terlelap....zzzzzzzzzz... dan bile tersedar.... aku dah lambatttttttt!!!!

Monday, January 31, 2011

Jangan bersedih..

Janganlah kamu bersedih...
kerana...
segala penyakit akan hilang..
musibah akan lesap..
dosa akan diampuni..
hutang akan terbayar..
yang berlalu akan kembali...
yang berbuat maksiat akan bertaubat..
dan yang miskin akan kaya....

Janganlah engkau bersedih..
Apabila kau mengetahui
malam yang gelap gelita
akan terang..
dan angin taufan menjadi tenang..
maka segala ketegangan hidupmu..akan reda..
hidupmu akan tenang.. dan
masa depanmu akan bahagia...

Janganlah engkau bersedih..
lihatlah panasnya mentari..
dapat disejukkan oleh naungan hijau dedaunan..
kehausan dapat dihilangkan..
dengan air yang sejuk..
Rasa lapar dapat dihilangkan
dengan sepotong roti..
Dan sakitnya seseorang dapat hilang..
dengan kenikmatan sihat...

Yang perlu kamu lakukan...
Hanyalah sedikit bersabar..
dalam menghadapi segala cubaan itu...

Kesian kat baby tue..

Geram betul bila baca artikel macam nie... tergamak sungguh orang nie... Apa dah tak der lagi ker perasaan kesian dalam hati mereka nie... cuba korang tengok baby tue... ish... sedey aku... masih bertali pusat plak tue... Apalah dosa dia hingga sampai nya hati mak ngan bapak dia"mencampakkan" mayat bayi yang tak berdosa nie macam nie... Sedangkan bagi aku proses nak mengandung dan melahirkan  tue bukan satu proses yang senang...  Tak datang ke keinsafan di hati mereka??? Ya Allah tunjukkanlah mereka jalan-Mu agar mereka tak sesat selamanya...

Mayat bayi dicampak dalam longkang





BATU PAHAT - Penduduk Taman Mekar, Ayer Hitam dekat sini gempar apabila mayat seorang bayi lelaki lengkap dengan tali pusat dan uri ditemui di dalam longkang berair yang masih dalam pembinaan di kawasan perumahan tersebut pagi semalam.
Mayat bayi itu ditemui seorang pekerja kontrak, Hamid Marsuki, 43, pada pukul 8.10 pagi ketika hendak memulakan tugas membina tembok rumah dan longkang di Jalan Mekar 5 di taman tersebut.
MAYAT bayi lelaki yang masih mempunyai tali pusat dan uri ditemui di dalam longkang di Ayer Hitam, Batu Pahat semalam.

Isnin!!!

Hehe... Hari isnin yang memalaskan bagi aku...
mana taknya... dah ler beberapa hari nie asyik ujan...
sejuk tak terkata... kalau tak fikirkan aku nak keje..
anak aku nak sekolah... maunya aku tarik selimut lagi...
hahaha....
Tambahan plak.. jiran sebelah umah aku yang dah bercuti...
yang agak panjang...
maklum ler cikgu...  membuatkan aku jeles...
dan menambahkan lagi kemalasan aku...
Ohhhhh... Isnin!!... kenapa ler aku malas sangat hari nie...
Lambatnya nak tunggu hari khamis untuk aku bercuti lagi..
hehehe...

Thursday, January 27, 2011

Tadaaa!!!!

Akhirnya... dapat gak aku memberi wajah baru kat blog aku nie... hehe...
Memang dah lama teringin nak buat blog yang ala2 cute nie... 
cute ker????  hehe... tak kisah ler cute ker tak pada pandangan korang... 
yang penting aku suka... sesuai ngan jiwa.....:P
ye lah.. tak semua apa yang kita suka 
orang lain suka...  Manusia nie kan ada pelbagai ragam dan citarasa...
tu ler variasi namanya...n.. kira penat gak ler bagi blogger yang baru
macam aku nie blajar semua nie... n thanks pada blogger yang membantu...